- يكشنبه ۱۱ مهر ۹۵
- ۱۱:۳۱
رانندگی یکی از کارهایی است که اگر کسی در آن تفکر کند عامل گناهان زیاد و بزرگی می شود . یکی از آن گناهان ،رعایت نکردن قوانین جمهوری اسلامی است که از نظر مراجع تقلید گناه محسوب می شود(البته با اختلافاتی در فروعات آن).
آیت الله خامنه ای در جواب سوالی میفرمایند:مخالفت با قوانین نظام جمهوری اسلامی، جایز نیست. (س ۱۹۸۲ اجوبه الاستفتائات)
دومین گناه آن موقعی پیدا می شود که حق دیگری ضایع شود و حق الناس بر گردن ما بیفتد. مثلا رد شدن از چراغ قرمزی که دیگران را مجبور به توقف کند. یا پارک دوبله ای که دیگران را مجبور به منحرف شدن از مسیر خود کند. یا پارک کردن روبروی درب دیگران که مانع از خروج وسیله نقلیه آنها شود.
سومین گناه رعایت نکردن قوانین آزار و اذیت دیگران است. بسیاری از اوقات بی قانونی باعث ناراحتی و عصبانیت و آزار دیگران می شود چنانکه زیاد شنیده ایم که در این مواقع میگویند: بر مردم آزار لعنت. و به راستی که بر مردم آزار لعنت است همانطور که پیامبر صل الله علیه واله فرمودند:
«من آذى مؤمنا فقد آذانی، و من آذانی فقد آذى اللّه، و من آذى اللّه فهو ملعون فی التوراة و الإنجیل و الزبور و الفرقان».
کسی که مومنی را آزار دهد مرا آزار داده و کسی که مرا آزار دهد خدا را آزار داده و کسی که خدا را آزار دهد در تورات و انجیل و زبور و قرآن ملعون است. (کافی ج2 ص368 )
البته اینها به غیر از گناهان دیگری است که در حین رانندگی ممکن است انجام شود. مثل گوش دادن به موسیقی حرام و چشم چرانی و عیاشی و هواسرانی با آن و ایجاد صدای ناهنجار یا دود زیاد و...
پس لازم است در هنگام رانندگی بسیار دقت کنیم تا مبادا خود را در مهلکه این گناهان کمر شکن بیندازیم.
- اخلاق وتربیت
- ۲۰۱۲